Hej älsklingar!

Dessa underbara saker kom hem idag! Min 16-årspresent (jag fyllde i februari, höhö). Ser fram emot många, många år med mina underbara Petrie ANKY Elegance!
 
(lite dressyrtönt är det okej att vara)
/Anna

Kommentarsvar

Anonym skriver:
 
Hej! Ska snart göra min fälttävlansdebut, ska hoppa p70 men undrar hur man kommer ihåg banan?? Är nervös inför det redan och har du nåt bra tips på hur man kommer ihåg banan:)
 

Svar:
 
Hej! Fälttävlan går ju ofta över bara en dag och då är det jobbigt att komma ihåg alla olika vägar! Jag minns en tävling som jag red fel en gång i dressyren, en i hoppningen och en i terrängen... Därför tänkte jag ge lite generella tips för att komma ihåg alla banor. Har ju lärt mig den hårda vägen!
Mitt tips för att komma ihåg de olika banorna är
a) rid igenom dressyrprogrammet
Du har inte tid att öva på dressyrprogrammet på morgonen! Då är det fullt upp med andra banor. Dressyrprogrammet är den enda "banan" du kan förbereda dig på. Gör det ordenligt! Det är jättebra att ha hunnit rida igenom det hemma en gång, då är det mycket lättare att komma ihåg.
b) kom till tävlingsplatsen i god tid
Förhoppningsvis startar du inte dressyren übertidigt. Men gör du det är det bara att infinna sig übertidigt! Jag går alltid hoppbanan minst 2 varv innan dressyrstarten. Sist jag var på tävling hoppade jag faktiskt av Fille en gång efter att jag hoppat fram bara för att gå en linje inne på banan som jag kände att jag ville ta en titt på. Har man tid kan man ju gå banan på det viset men rekommenderas EJ! Försök ha hoppbanan klar för dig innan dressyrstart - det är inte säkert att du hinner lära dig banan på så kort tid mellan starterna och det blir väldigt stressigt :)
c) hitta riktmärken
Nu till terrängen. Jag har ridit fel väg både en och två gånger i terrängen och det är det mest irriterande slöseriet med tid man kan göra! Nu har jag i alla fall lärt mig hur jag ska göra för att minnas. Precis som man lär sig hindren i rätt ordning ska man se ut riktmärken. Till exempel "när jag hoppar 8an ser jag den stora stenen på högersidan" och "precis efter 5an delar sig stigen och jag ska hålla vänster mot granen med den konstiga grenen". Det handlar om att kunna visualisera banan!
 
Var och en blir salig på sin fason. Man måste hitta ett sätt som man tycker funngerar bra för en själv! Som ett sista råd vill jag bara säga fokusera på det aktuella. Även om du börjar tvivla på vart 7an stod på banhoppningen spelar det ingen roll när du rider fram till dressyren. Glöm allt annat just då! Oroa dig för en bana i taget... :)
 
 
Ett utförligt svar men jag har en hel del erfarenhet på området när det kommer till att rida fel vägar! Hoppas du fick svar på din fråga :)
 
 
 
Kram!/Anna

Överlägsna Algotsson!

Tävlingen i Sopot är nu avgjord!
 
Den trestjärniga klassen vanns av Sara Algotsson-Ostholt och Reality 39  (Bigsy), den tvåstjärniga av Linda Algotsson och Fairnando oh den enstjärniga av Linda Algotsson och Fairnet.Tyvärr blev det ett fall för Frida Andersén och Herta i terrängen igår, men de har båda klarat sig bra och mår bra idag.
 
Det var tätt med svenskar i resultatlistan då även
- Sara Algotsson-Ostholt och Wega var 3a i den 3* klassen
- Maria Bredberg och Fight For Gold var 2a i den 2* klassen
- Erika Sjöström och Hakuna Matata var 2a i den 1* klassen
 
Grattis och heja Sverige!
/Anna

Sneakpeak

http://instagram.com/p/nSmNBSBUxm/
 
En liten sneak peak från träningen! Det gick jättebra :) Följ mig på instagram KALLINGSLARSSON för fler såna här videos!
 
/Anna

Mantoooorp

En hälsning från bilen på väg till Mantorp!
Fille och jag ska träna terräng för Nina med fokus på lite 2* :) Ska bli så himla kul!
 
Såg förresten att någon efterlyst sista delen i den lilla fälttävlansserien! Kan säga att den är på gång, förvänta er att inlägget kommer innan slutet på nästa vecka!
 
Kram!/Anna

Chilldag

Bra dag! Upp klockan 6, i Sundbyholm 6:45 och funktionärande till strax efter tolv. Världens grymmaste klubb - ERF såklart - har ju hopptävlingar ute på Sundbyholm nu i helgen! Sen var jag tyvärr tvungen att åka vidare för att hinna äta lunch och titta in hos Glada Hästen i Spiltan på deras kundklubbsdag idag. Mycket fina saker och mycket fina erbjudanden!
 
Jag har en del prov och redovisningar på G. Därför har kvällen ägnats åt plugg men även lite dressyrtrimning av min kära Lady i padocken, och vanliga syssslor som mockning. 
 
Det är så fascinerande hur olika hästar är! Lady blev jättesårad när jag lade till skänkeln för att hon skulle hålla koll på takten. Det blev bara en sak för mycket när hon höll på att trassla ut benen. Fille däremot fungerar tvärt om...
 
Har ni fått uppleva hur olika hästar kan vara någon gång?
 
Kram!/Anna

Snabb update om Sopot

Nu är den internationella tävlingen i Sopot, Polen igång!
Några svenskar på plats är bland annat Linda Algotsson, Sara Algotsson-Ostholt och Frida Andersén. Såhär skriver de efter dag 1...
 
 
Sara vet jag tyvärr inte så mycket om! Och i och med att klockan är 23:57 tänker jag inte försöka hitta någon polsk resultatlista just nu. Vi hoppas att det gått bra även för henne, och önskar samtliga svenskar stort lycka till i terränen imorgon!
 
/Anna

Andrew Nicholson ny Burghley-vinnare

Jonathan Paget's vinnarhäst från Burghley Horse Trials 2013, Clifton Promise, var positiv till dopning i både A- och B-provet och ekipaget fråntas därmed titeln Vinnare av Burghley Horse Trials 2013 och samtliga priser samt rankingpoäng de erhöll där.
 
Ny vinnare av Burghley 2013 är Andrew Nicholson och Avebury, som därmed också blir det första att vinna två år i rad.
 
 
/Anna

Badminton Horse Trials

Nu närmar sig Badminton med stormsteg!
 
Och många svenska ekipage står på startlistan... nämligen 7 stycken!
* Sara Algotsson-Ostholt på Reality 39
* Ludwig Svennerstål på Alexander och King Bob
* Dag Albert på Tubber Rebel (waiting list)
* Victoria Carlebäck på Volt af Källstorp
* Johan Lundin på Johnny Cash och Fernet af Kreffe (waiting list)
 
(waiting list = "reserv", med andra ord väntar på att någon ska stryka sig så att de kommer in. Svenska ekipage på waiting list i skrivande stund är Dag Albert - Tubber Rebel och Johan Lundin - Fernet af Kreffe)
 
Draw list finns här...
http://www.badminton-horse.co.uk/index.php/horses-riders/
 
2013 hade Sverige bara ett ekipage till start i Badminton, nämligen Ludwig Svennerstål och Alexander. De kunde tyvärr inte genomföra på grund av att Alexander visade hälta på ett bakben, en sträckning han ådragit sig i terrängen. De kom därmed inte till start i hoppningen. I år hoppas vi att de slipper oturen och kan genomföra tävlingen som planerat (med fantastiska resultat såklart!)
 
 
 
/Anna

Torsdagsinspo

Nu jäklar ska jag kvala och vinna EM!
 
 
Tack för inspirationen, Yasmin Ingham (guldmedaljör på ponny i Arezzo 2013) !
 
Kram!/Anna
 
 

Underbara uteritter

Åh vad uteritter underskattas! Min kompis sa till mig bara förra veckan att "jag är aldrig sugen på att rida ut, vad ska jag göra då när jag kan sitta och trimma i ridhuset istället och bli bättre?"
 
NJUTA!
Fille och jag tog en sväng runt fälten och på lite grusvägar idag i solnedgången. Ibland tror jag nästan att jag skulle kunna klara mig utan att tävla, bara rida ut i naturen är ju nästan lika så bra ibland.
 
 

Fälttävlan i Mantorp 20/4

Dagen efter fälttävlan i Mantorp - och jag är jättenöjd.
 
Både vi och Fille sov över hos Lilja's så att vi hann gå banorna kvällen innan + inte behövde gå upp så tidigt på tävlingsdagen. Och tävlingen gick bra!
 
Dressyren Vi startade dressyren 12:02, och det var soligt och nästan sommarvarmt ute då = Fille var mjuk och fin men lite seg. Därför försökte jag att bara värma honom lite men inte rida mycket mer än så, för då skulle han bli seg och kanske lite busig inne på banan. Själva programmet gick bra, vi hade 2 missar men bortsett från det tyckte jag att han var väldigt fin och trevlig att rida. Första halten blev väl tokig, han rättade sig bakåt vilket drog ner ordentligt på vår annars raka uppridning. Den andra missen var efter skritten, när jag skulle börja trava visste han att det snart var dags för en galoppfattning så han galopperade redan då. Totalt sett ändå mycket nöjd med dressyren.
Vi fick 70,5 någonting %, vilket innebar 44,2 straff och en finfin ledning!
 
Hoppning Hoppade fram efter Lottas och mitt nya upplägg, tyckte att det fungerade bra. Väl inne på banan hade jag en jättebra känsla och var felfri de 6 första hindren. Efter 6an (trippelbarr) var det ett ganska långt, böjt spår till ett räcke. Fille rev det räcket men jag kan ta på mig det eftersom att vi fortfarande var i lite "oxergalopp", hade jag samlat lite mer kanske språnget hade blivit bättre. Kanske. Felfri hinder 8. Vi var på väg att få ett bra språng på 9an men så såg Fille ett par hinderdekorationer och tog ett lite mindre galoppsprång, så språnget på 9an blev stort. Vi var ändå felfria på #9 men eftersom att det var relaterat avstånd till tionde och sista hindret kom vi lite nära på den oxern och petade ner frambommen... i riktig Sara- stil! Inte förrän vi landat och tagit ett par galoppsprång trillade den förbaskade bommen ner... När jag red ut var jag först såklart sur för jag trodde att jag tappat min ledning och den här gången var rivningarna verklien mitt fel och helt onödiga. Men det dröjde inte länge innan jag var lite gladare, för det var faktiskt en rätt fin runda och så fick jag reda på att jag fortfarande låg i ledning :-) 52,4 straff
 
Terräng En riktigt rolig runda. När jag kom i mål slogs jag av "Var det redan slut?" Hela banan var jätterolig att rida och både Fille och jag var så himla glada. Banan var, skulle jag vilja påstå, lättare än i Tågarp men hade ändå sina klurigheter. Många fler fina språng och en trevlig känsla. Tyvärr går en stor del av banan på små slingriga skogsstigar där jag har mycket svårare att hålla tempot. Speciellt eftersom att jag alltid second-guess:ar om jag svängde in på rätt stig eller inte! På fältet var tempot mycket bättre men som sagt gick en alldeles för stor del inne i skogen så vi gick långt över tiden... 39 sekunder bestämt. Så jag var jätteglad när jag kom i mål, sen sur när jag fick reda på att jag blev av med rosetten men så glad igen för det var 3 fina rundor och en riktigt rolig tävling. 67,8 straff till slut.
 
Här är lite bilder från dagen! Egna mobilbilder blandade med några bilder Danis mamma tog :) (Tack!)
 
 
 
 
 
Kram!/Anna

Tränatänaträna.. Hoppning!

Glad påsk på er!
Långfredagen har bestått av lite putsande inför helgens tävling och hoppträning för Lotta. Nu sitter vi i bilen på väg till släkt i Uppsala, men vi åker redan imorgon förmiddag för att hinna till Mantorp så att vi kan gå banan innan det blir mörkt.
 
Träningen för Lotta var i alla fall jätteintressant! Det var ingen grupp, bara jag och Fille, och vi låtsade att vi gjorde en framhoppning på tävling och fokuserade på hur man bäst gör det för att få en så bra runda inne på banan som möjligt.
 
Vi kom fram till att för att få såna här språng på banan...
 
 
... Behövs några såna här språng på framhoppningen!
 
 
 
Det är ju ingen hemlighet att Fille kan vara lite nonchalant med bommarna, och efter några år tillsammans kan man konstatera att ju snyggare framhoppnng, ju fler bommar flyger inne på banan. Fille är däremot lite noggrannare när han kommit nära ett hinder en gång. Till skillnad från andra vill vi inte hitta på en massa konstiga hoks-pokus-metoder för att få ponnyn att hoppa bättre så vi får se om det hjälper att lägga honom nära hindret en gång.
 
Hur som helst var det, som det alltid är, en väldigt rolig och givande träning för Lotta! förutom middag med släkten kommer det nog bli mycket världscup ikväll... Då ska jag lyssna extra noga på Lottas kommentarer!
 
Kl 20-22 ikväll på svtplay, alltså :)
 
Kram!/Anna

Tränatränaträna

I kväll är det dags för dressyrträning igen! Nu jäklar ska vi sätta allt på plats så att jag kan toppa dressyrpersen som jag satte på förra tävlingen! (Pers för 1*, jag har faktiskt fått lite högre % i p90 ;-) )
 
Framför allt kanske vi får träna på rörelser till det 2* programmet. Det är ju faktiskt inte långt kvar till min och Filles 2* debut! Nu har vi ju ridit FEI dressyr så vi är bekanta med nyheterna för 2*, dvs öppna och enkla byten. Men då gäller det att få till dem perfekt och det finns fortfarande en del klurigheter med programmet. En rörelse jag tycker är rätt svår/underskattad är mellangaloppen, som ser ut såhär.
 

(Lånat från stallbacken.com)
 
Pröva själva! Det är faktiskt inte så lätt att rida en bra mellangalopp på voltspår. Antagligen för att man inte brukar träna på det... ;-)
 
Ledsen att det blir lite taskig update här på bloggen ibland. Hoppas i alla fall på att få ihop en film från träningen ikväll!
 
Kram!/Anna

Jag lever...

Jag lever, och jag bloggar... Men jag har inget intressant att skriva över huvudtaget!
Idag hade jag och Michelle fixardag i stallet. Vi tog med våffeljärn och smet så att vi kunde laga lunch i stallet, och sen putsade och fixade vi hela dagen.
 
Kram!/Anna
 

Superträning med lite extra spänning!

Jag invigde mitt efterlängtade påsklov på bästa sätt: sovmorgon, följt av en tur i skogen på fina gamla Lady och sen tog vi pick och pack och åkte till Örebro FRK för terrängträning!
 
Det var bara jag och Fille och Annki (Annki Andersén, alltså) vilket var jättebra för idag så att vi verkligen kunde fokusera på vad just vi behöver träna på. Fille gick som tåget, hoppade allt jag styrde på och skötte sig perfekt. Vi hoppade en del smalhinder; ur sväng, ur vatten, till höger och till vänster... Och så ställde vi ut ett hinder mitt i vattnet, så vi hoppade en häck före, landade i vattnet, hoppade hindret däri och på svag vänsterbåge ut över ett smalhinder. Piece of cake sa Fille!
 
Lite extra spännig blev det när vi skulle hoppa den avslutande banan. Vi skulle göra en 90graders sväng till höger men vi hamnade där det var väldigt sankt. Fille fick inget grepp för marken bara lossnade under fötterna på honom. Så han gick omkull! Det var väldigt odramatiskt dock, det gick långsamt och både Fille och jag var helt oskadda. Jag hoppade upp igen när vi kollat igenom honom och då hoppade vi en linje och ett enkelt litet hinder och det kändes jättefint.
 
Lite spänning i tillvaron piggar ju alltid upp! Men det gick så himla bra så jag är bara nöjd :)
 
 
Bild från förra gången vi tränade i Örebro :)
 

Kram!/Anna

PÅSKLOV

Jag insåg nyss att det här kanske är sista året i mitt liv som jag har regelrätta LOV! Sen kommer jag antagligen jobba och slita även på loven... Så eftersom att vi inte har några speciella planer det här lovet ska jag bara njuta av att verkligen vara ledig. Jag ska träffa alla mina kompisar som jag annars aldrig hinner träffa, rida på långa uteritter med Lady, åka och träna med Fille och toppa med en tävling på påskdagen!
 
Det är nämligen så att jag lyckats röja undan lite skolarbete så förhoppningsvis behöver jag inte ta med mig varenda bok hem. Jag ska faktiskt sitta kvar hela eftermiddagen idag för att förhoppningsvis få undan lite till.
 
Veckan har annars bestått av skola, träning på Forever, dressyrträning för Pia och ännu mer skola. Inget nytt med andra ord.
 
 
 
Kram!/Anna

Swedish Eventing Tour

Nyss lanserades att det i år blir en Swedish Eventing Tour!
Jättekul, och jag tror att det kommer bli jättebra tävlingar som bidrar mycket till svensk fälttävlan.
 
Swedish Eventing Tour går i 1* och 2* för ridhästar, och de tre kvaltävlingarna är
17-18 maj Eketorp Eventing
6-7 juni Nationaldagstävlingarna, Strömsholm
1-3 augusti Malmö City Horse Show, Malmö
med final i Segersjö 19-21 september.
 
Swedish Eventing Tour har en egen hemsida; http://eventingtour.se/
 
 
Men min ganska tidiga och väldigt självklara reaktion är: VAD HÄNDE MED PONNYERNA? Förra året hade vi åtmonstone EN cup att rida.
Som ponnyryttare känns det jättetrist att ingen vill satsa på att utveckla svensk ponnyfälttävlan. Hur många som helst av Sverige "upcoming stars" inom fälttävlan har börjat på ponny-EM. Något som är lite svårt nu för tiden, när det inte finns en enda internationell tävling för ponny i Sverige (och knappt några 2* heller för den delen).
 
När jag skriver det här är jag 200% medveten om att det är en ren förlustaffär för arrangörerna att anordna ponnytävlingar på så hög nivå för att det blir så få deltagare. Men hur sjutton ska vi få fler ponnyryttare på den nivån om vi inte arrangerar tävlingar för dem? Det är inte arrangörernas ansvar att ordna den här saken tycker jag, utan förbundets. Och jag har full förståelse för att det är svårt och dyrt. Men man måste börja någonstans.
 
 

/Anna
 
(Nu kände jag att det blev lite väl besk kritik kanske. Jag är såklart glad att man går in och satsar på fälttävlan och försöker höja nivån på ryttare med kvalitativa tävlingar. Ville bara påpeka att man kanske inte ska glömma ort ponnyerna på vägen!)
 

Svar på kommentar

Hilda skriver:
 
Hej, har en liten fråga ang ryttarboken. 
Vad finns det för regler över vem som får skriva under den? :)
 
 
Hej Hilda! När man åker på en fälttävlan (från debutantklass och uppåt) måste man ju alltid ha med sig sin ryttarbok. I ryttarboken finns bland annat plats att fylla i olika kval man gjort och plats för överdomaren att fylla i om man t ex har trillat av. Men det du tänker på är nog att det är där tränaren skriver under att man tagit fälttävlanskortet!
 
Alla auktoriserade fälttävlanstränare får skriva under, oavsett om de är A- B- eller C-tränare. Så länge de som sagt är auktoriserade tränare os SvRF!
 
Hoppas det svarade på din fråga.
 
 
 
Kram!/Anna
 
P.S. Alla detaljer om detta går att läsa på SvRFs hemsida under Tävling-fälttävlan-ryttarbok eller Tävling-fälttävlan-fälttävlanskortet.

Tävling - Tågarp 6/4

Årets första tävling är avgjord! Årsdebuten blev i CNCP* klass och jag ger mig och Fille betyg godkänt :)

Dressyren
Fille var jätteladdad, och det gick dessutom på gräs vilket brukar göra att han är lite mer framme. Jag fick verkligen jobba stenhårt under framridningen med att försöka hitta en lagom balans. Han var starkare än någonsin och inte särskilt lydig, men å andra sidan var han verkligen framme vilket man ju inte vill "döda". På något sätt lyckades jag i alla fall, för väl inne på banan var han jättefin och lydig, alldeles lagom. Resulterade i 72,63% (41,3 straff) och en ledning!
 
Men sen gick det utför...
 
Jag har verkligen inget att klaga på med hoppningen. Bra framhoppning, underlag osv. Fille var fin, vi fick fina språng inne på framhoppningen, allt känes perfekt. Inne på banan var han lagom framme och vi hittade bra distanser. Det kändes kul och lätt...
3 bommar ner. Jag vet inte vad som hände! Och jag har fortfarande inte listat ut det.
 
Inför terrängen var jag faktiskt nervös. Men så var ambulansen (det ska alltid finnas en på plats, det hade inte hänt något) försenad och medan vi skrittade runt där på framhoppningen och väntade på att klassen skulle starta släppte nervositeten. Min taktik när jag gick ut var att ta ett hinder i taget och rida ordentligt, oavsett om vi gick över tiden. När vi kom fram till banans kanske svåraste del gick det bra till en början; vi hoppade en rulle och hann bryta av i tid innan vi skulle hasa ner för en ganska brant backe. Sen gällde det att komma igång snabbt för att kunna hoppa en hyfsat rejäl stock och landa i vatten. Jag hann inte få igång Fille, vi hade i princip skrittat ned för backen, så därför hade han inte tillräckligt med fart för att hoppa. Jag fick lägga en liten volt och fatta galopp och då var det inga problem.
 
I helhet är jag ändå rätt nöjd med terrängen. Jag ska vara 100% ärlig och säga att jag tyckte faktiskt att det fanns en hel del klurigheter och jag var verkligen nervös. Så jag är väldigt stolt att vi kom i mål, varken Fille eller jag har varit på den banan förut och har aldrig ridit på något som direkt liknar det vi fick problem med. Det blev några omtramp under banans gång men han ville hoppa varje hinder så det var ändå en bra runda för årets första!
 
 
Nu vet ni allt! Min måndag har varit en riktig måndag med grått, regnigt väder, skola till halv fem och 2 1/2 timmes matteprov. Har skickat in en uppsats och hunnit träna lite på Forever också! Förutom ett möte med tävlingskommittén, som blev dagens belöning/nöje. Imorgon är jag uppe med tuppen för att hinna rida Fille innan skolan, för efter skolan ska jag till Forever igen och sen cykla vidare till Vilsta. Skriver hos domaren på kvällsdressyren (lokal ponny) nämligen :-)
 
 
Kram!/Anna

Ett äventyr!

Hej, ledsen för riktigt pissig update... De senaste dagarna har varit helt galna. Parallellt med att försöka komma ikapp i skolan efter att ha varit sjuk har jag försökt skriva en uppsats, plugga inför provet vi hade i veckan, träna mig själv, göra packlistor och tvätta allt nödvändigt för tävling, klippa Fille, få honom masserad, träna honom, träna Lady... och förstås de vanliga stallsysslorna. OCH få någon sömn.
 
Det har som ni hör inte funnits en sekund över tilll bloggandet. Men nu har vi kommit en bit på vårt äventyr och med lite pluggande i bilen ska allt lösa sig!
 
Idag packade vi in alla (SJUKT många) grejer, badade Fille och bar oss av till Mantorp. Vi tränade för Nina Lilja på terrängbanan och nu dover vi och Fille på deras anläggning. Imorgon far vi vidare mot Annelöv och på söndag är det dags för årets första start där. CNCP*.
 
Under kvällen har vi ätit och haft jättetrevligt med min finska kompis Johanna Pohjonen  (som också ska starta på söndag) och hennes familj, lite guldkant!
 
Nu:Sova... :)
Kram!/Anna
 

Hur mycket grejer kan man ha?

Ja, frågan är hur länge jag kan hålla på att skria min packlista till helgen. Det verkar aldrig ta slut.
 
(Måste bara säga att det känns konstigt att prata om att skriva packlistor som om det var något jag gjorde hela tiden haha! Så organiserad är jag inte jämt, även om jag önskar att jag var det. När jag tävlade dressyr i Högbo i vintras, till exempel, glömde jag kavajen...)
 
Vi åker på fredag och tränar terräng i Mantorp, där sover vi över hos Nina & Sissi Lilja och på lördag bär det av vidare mot Skåne. Och söndag is the big day!
 
Nu ska jag i alla fall jag och mamma åka ut till stallet tillsammans. Fille har gjort sig förtjänt av en vilodag så jag ska bara rida lite dressyr på Lady. Och kanske passa på att få lite ordning på mina grejer till tävlingen? Hög tid att börja se över schabrak som ska tvättas...
 
 
 
 
Kram!/Anna

Tävlingsplanering 2014 (Uppdaterad)

Det ändras ju ständigt. Jag kan nästan garantera att det kommer se annorlunda ut än såhär, men detta är i alla fall plan A och plan B för våren 2014!
 
6/4 Tågarp CNCP*
20/4 Mantorp CNCP*
4/5 Mantorp CNCP** (Plan B CNCP* )
17/5 Humlamaden CIC* (Plan B Nationellt dressyrmeeting)
 
 
5/6-10/6 Strömsholm CNC* - en tävling jag så himla gärna vill rida, för "skojs skull", vi får se hur det blir. Hoppas kan man alltid :-)
 
Och om det riktigt skiter sig får vi gå ner på p90, helt enkelt. Men det tror jag inte ska behövas ;-)
 
Kram!/Anna