Det rörs om i grytan...

Som ni snart lär se mer av sker det en liten makeover här på bloggen. Ledsen om något strular till sig/ser fult ut när ni kommer in på sidan, men i så fall vet ni varför! :-)
 
Kategorierna ser lite annorlunda ut nu till exempel. Vissa har försvunnit och andra har blivit ihopslagna/bytt namn. Träning & Tävling är numera en och samma kategori. "Djupgående" heter Tankar & Åsikter.
 
Hoppas ni läsare uppskattar förändringarna lika mycket som vi gör!
 
 
 
 
Kram!/Anna

En andningspaus, en lång sådan

Blaskiga inlägg är värre än inga inlägg alls.
 
 
Så känner i alla fall jag! Och det är helt enkelt därför som det varit så tyst om mig på sista tiden. Nu har jag hittat tillbaka till inspirationen, som jag annars så sällan famlar efter. Känns skönt att vara tillbaka igen.
 
Och då pratar vi inte bara om inspiration att blogga utan inspiration över huvud taget. I Tågarp för två veckor sedan sumpade jag mitt EM-kval, såhär i efterhand tror jag att det berodde på att jag inte är van att hantera så mycket nervositet.
 
Men speciellt ni här på bloggen vet hur viktigt EM var för mig så ni förstår säkert att man måste hitta tillbaka. Den första dryga veckan efter Tågarp var det total berg-och-dalbana eftersom att det uppdagades att det fanns en kvalchans till, som jag började ladda om för. För att sedan (typ fyra-fem dagar innan vi skulle göra årets fjärde Skånetripp) få reda på inte alls var en kvalchans. Jag var inte kvalad till den kvalchansen. EM-resan var visst över.
 
Dressyr i Tågarp. Vi tog ledningen första dagen! Den grenen blir jag visst aldrig nervös för... :-)
 
Först när det var klargjort att det blir inget EM kunde jag verkligen ladda om.
 
Jag har hittat tillbaka. Jag har tre mästerskap att rida i år - lag-SM, SM och NM - och alla ska gå toppenbra! Vi inledde vår nya bana med VINST i p90 i Baståsen i lördags. Och vi tänker fortsätta med våra bra resultat i Ljuslingsbacken nästa helg, då i 1* klass.
 
We've come this far, right?!
 
 
Kram!/Anna

Chocken

Igår var en hemsk dag i fälttävlans historia. Benjamin Winter avled i samband med ett rotationsfall i Luhmühlens CCI**** terräng. Jordan McDonald, kanadensisk ryttare baserad i Storbritannien, avled i terrängen under Nunny Horse Trials. 4* hästen Liberal dog på fläcken i en anridning på framhoppningen i Luhmühlen.
 
Av respekt tänker jag inte gå in på detaljer. Men allt känns så himla världsligt. Jag missade mitt EM-kval. Synd.
 
Men det finns faktiskt värre saker. Mina tankar går till de drabbades nära och kära.
 
/Anna

Hejdå skolan...

Äntligen har vi fått sommarlov!

Kom hem från "skolacslutningscermonin" (eller vad man nu ska säga) för ett tag sen, och är helnöjd med betyg och allt. Min bror Joakim slutade ju nian så det var lite mys hemma med mormor och morfar och "gänget", så det var jättemysigt!

Igår var det också terrängträning. Det gick bra, prövade hjälmkameran också, vilket gick.. sådär, haha. Jag filmade mest när jag trodde att jag inte filmade.. Men någon film blev det iallafall!
Så det gick bra, vi red igenom alla svårigheterna som kommer på söndag så det känns bra. Är heltaggad till den tävlingen!

Och nu bär det av till stallet för att rida tävlingsgruppen, tror att det är lite hoppning idag. Kul!

Kram! /Patricia :)




Runsten - resultat!

Hej allesammans,
 
här sitter jag äntligen framför en dator. Det är så knöligt att skriva långa inlägg med bilder och grejer på mobilen, så jag tänkte spara det tills vi kom hem i söndags. Vad jag inte tog med i beräkningen var att vi just då inte hade en dator på plats!
 
För att undvika lite dåligt samvvete över mitt usla bloggande på sistone skrev jag ihop ett supermatigt inlägg om tävlingen vi var på... :-)
 
Runsten! Vi var på tävling i helgen, Stora Wäsby FRK som anordnade. Den största lyxen var att kunna bo hemma - detta är den första fälttävlan i år som vi inte åkt bort och stallat upp... Dressyren och hoppningen gick på lördagen, terrängen på söndagen.
 
Dressyr Det var riktigt varmt och bitvis lite tungt i fibersanden där vi skulle rida fram, men lyckligtvis låg de lite före schema så Fille hann inte bli trött (jag rider ändå inte fram länge). Väl inne på banan tycker jag att han gjorde ett strålande jobb. Han kändes fin från början till slut! Inga direkta missar heller. Ändå blev vi bara betalda med 67,8%, vilket ju förstås är bra, men det är 5% under vad vi fått för samma ritt i samma program tidigare. Lite trist men som sagt en fin ritt.
 
Hoppning Var jag nervös! Min lilla fobi för hoppning på tävling kommer väl inte släppa i första taget antar jag... Men återigen gjorde vi en jättefin ritt! 2 bommar ner (jag grät typ glädjetårar haha, det är ju ett bra resultat för oss på tävling). Vi hade ett fint flyt med undantag från linjen mellan hinder 2 och 3 där jag antar att jag skulle ridit fortare (?) för vi fick ingen toppendistans på 3an. Tack och lov var det en trippelbarr som ju är mycket lättare att åla sig över än ett räcke när man kommer nära. De 2 rivningarna var på andra hinder, båda till synes utan anledning, men det är ju den ponnyn vi har köpt och vi älskar honom ändå. Även om det åker några bommar och man bara undrar varför ;-)
 
Terräng Terrängen kändes bra! Mitt stora fokus låg på vatten och smalhinder/kombinationer. Han har varit lite för vinglig på sistone så jag tänkte bara på att se till att de sakerna blev bra men ändå försöka att inte underskatta hinder på banan.
Vad gjorde jag?
Underskattade ett hinder. Fille var såhäääär fin genom hela banan, alla 511 smalhinder och kombinationer. Han gick rak som ett spjut genom vattnen. Jag red på tredje sista hindret, en trakhener med en skalad (=ljus) stock. Jag hade inte räknat med att han skulle tycka den var så konstig, men det gjorde han och tack vare att jag kom i en så pass hög hastighet hann jag inte reagera förrän vi stod på sidan. Den lille rackaren bröt ut!! Vi var på väg mot en säker vinst, vi hade gjort en skitfin runda, men icke skulle det få hända! Man kan ju bara undra varför jag inte hade mer respekt för det där hindret. Om inte...
Hur som helst kom vi på hindret igen och då var det inga problem. Andra vattnet + sista hindret flöt lika fint som resten av banan. Och trots att jag gjorde en väg som tog ganska lång tid när jag kom andra gången på trakhenern var vi bara 6 sekunder över tiden.
 
Resultat: Första utanför placering. 78,6 straff. Surt? JA! Att det alltid ska gå nästan bra! Det tog 20 minuter innan jag började försöka släppa det faktum att jag hade missat vinsten. Det tog 2 dagar innan jag faktiskt släppte det. Men bara någon timme efter målgång så insåg jag hur orättvis jag var mot Fille. Han gjorde verkligen ALLT rätt under 2 dagar i 3 grenar, förutom EN sak som dessutom inte alls låg helt på honom (jag hade kunnat ta upp mer innan hindret). Vad taskigt att gå runt och sura för något sånt när han gjort en jättefin tävling.
 
Så om vi ska se Stora Wäsby för den träningstävling den egentligen var så var det den ultimata förberedelsen för Tågarp nu i helgen. Jättefin känsla i samtliga grenar, men en påminnelse om att man aldrig kan slappna av. Och dessutom en massa trevligt folk, extremt välbyggda banor och en toppenanläggning.
 
Tågarp, here we come!
 

På sista bilden ser ni hindret som orsakade "problem". Här är dock andra försöket!
 
Kram!/Anna

Siggesta

Hej!

Vid ca 7.00 lämnade vi stallet med Prisse för att åka upp och tävla dressyr på Siggesta. Det var en väldigt fin anläggning tycker jag, de hade som en liten miniskansen liksom, med djur, små resturanger och sånt lite längre bort.

Första klassen kändes sådär. Det var väldigt hård domare, men trots en lite seg känsla inne på banan så skrapade vi ihop 65% och kom tvåa! Samma sak i andra, i LB så hade jag mycket mer tryck i honom och så, och även fast det inte alls kändes särskillt bra där heller så fick vi ihop 66% och kom därmed trea!

Så jag är missnöjd och nöjd på olika sätt haha. Det var inte våran bästa dag på dressyrbanan, men samtidigt så är det våran första dressyr på året och vi tar hem två placeringar av två möjliga liksom (!). Så även ifall känslan har varit 1000 gånger bättre så slutade allt ändå bra, och vi åkte hem nöjda och glada!

Bilder från dagen:







kram! /Patricia :)

Runsten

Självklart är jag besviken över att inte rida Strömsholm... men det kommer bli så roligt att åka till Runsten istället.
 
Imorgon är det CNCP* med Fille som gäller! Tagga!
 
 
/Anna

Ladda Siggesta..

Hej!

Imorgon ska jag iväg och tävla dressyr på Siggesta. Är väl inte heltaggad på det just nu haha, men ska bli kul att komma ut! :)

Inget speciellt som hänt eller händer annars.



kram! / Patricia ☺

Hofors!

Hej!
 
Som ni vet så var vi i Hofors och tävlade en P80 igår, och även fast det kanske hade kunnat gå bättre i alla decipliner (mina missar) så är jag jättenöjd! 
 
Det här var då våran första tävling det här året. Prisse är ju inte i toppkondis (inte jag heller dock...) men trots allt så red vi en hyfsat bra dressyr, nollade hoppningen och terrängen! 
Vi gör såhär.. 
 
Dressyren: 

Prisse kändes väldigt fin på framridningen till dressyren. Framridningen var lite hård och stenig dock, men det var inga problem. Han var väldigt fin i munnen tyckte jag, men han blev något tung i galoppen, vilket sågs i protokollet också. 
Dressyren gick i ridhuset, vilket var jätteskönt att komma in i efter hettan utomhus haha. Programmet gick väldigt bra tycker jag, lite seg känsla ibland, t.ex mellantraven som jag inte riktigt fick till. Annars så gick han väldigt stadigt och så.
Jag hade lite för långa tyglar också, vet inte riktigt varför haha, men vilket gjorde att det blev lite framåttung dårå. 
Men trots allt detta så fick vi till 68,5% och -47,3 straff, och det är jag vääldigt nöjd med när det är första tävlingen på hela året!
Framridning!
 

Hoppningen:
 
Gick super! Han var framåt och gjorde det han skulle helt enkelt. Vi nollade utan problem, så är jättenöjd! 
 
Terrängen: 
 ( 0 fel på hinder, 11 straff för tidsfel)
Kunde nog inte ha gått bättre för att vara första tävlingen! Varken Prisse eller jag är helt enkelt i toppkondition just nu. Efter hinder nummer två var det en kurva, och jag vet inte vad som hände för jag red inte särskillt fort då kurvan var väldigt snäv, men jag tror marken släppte eller något sånt, för Prisse halkade till riktigt ordentligt. Bakbenen liksom släppte. Vi hade kanske för korta broddar (isbrodd), men vi han räta upp oss innan tredje hindret som stod i svag nerförsbacke direkt efter kurvan som tur var! 
 
Fyran, femman och sexan gick utan större problem och sen var det första vattnet, det stora mörka, (ni som har varit i Hofors vet vilket jag pratar om) mitt hathinder. Inte skräckhinder, utan hathinder, jag var så arg på det hindret från SM förra året där vi vägrade ut oss, så jag trodde jag skulle dö när han stannade upp innan nerhoppet. Allt bara sjönk ihop framför mig, så jag bara släppte helt på tygeln. Jag gav honom helt långa tyglar och tänkte bara, han får titta tills han går ner. Men sen, på inte särskillt lång tid, runt 5 sek senare så droppade han helt enkelt ner utan att bry sig. Han hade inte backat något steg, så vi var felfria på det! 
Sen snubblade han till lite i vattnet så vattnet skvätte upp i mitt ansikte så jag knappt såg något, men det enda jag tänkte på var att ta tygeln. Jag skrek bra eller nått sånt, försökte få tag i tygeln och red vidare. Jag red lite långsamt kanske efter det, vi båda var kanske redan lite trötta haha. Resten av de kvarvarande 9 hindren gick utan problem och vi kom i mål, felfria! 
 
Detta slutade tillslut till en tredjeplats av 33 starter, vilken är en enligt mig, grym start på våran något korta säsong! :D
 
För de andra Nynäsryttarna gick det också väldigt bra, Felicia slutade femma i min klass, Rebecca vann sin debut i fälttävlan i P70 (!) och Luana fick ett stopp i P80 och Elise två i P90:n. 
 
 
Med andra ord, en väldigt lyckad tävling för min och NRK:s del. Vi är äntligen med i matchen igen! 
 

Kram! /Patricia :)
 
 
 
 
 
 
 

Nu rullar vi mot Hofors...

Och uppdatering kommer eventuellt ikväll annars imorgon! :)



Kram! /Patricia