Ponnytrupp i Delsbo!

Nu i helgen, 18-19/1, hade ponnytruppen sitt första möte. Det var en avsutten träff på Mitt Hjärtas anläggning i Delsbo. Förutom att umgås och ha kul hade vi tid för många olika genomgångar ;)
 
* Gemensamma genomgångar:
- Etik och moral
- Vad gäller när jag representerar Sverige
- Resa med häst
- Tävlingstermin 2014
* Mental träning med Maria Bredberg
* Gemensam genomgång: Ryttarens fysik
* EKG
* Personliga möten med Nina Lilja & Lena Bredberg och diskussion av tävlingstermin och planering
* Personliga möten med tips och träningsråd gällande ryttaren
 
 
Som vanligt är det så otroligt kul att träffa alla "ponnykompisar", vissa bor ju väldigt många bil bort så man träffas i princip bara på tävlingar annars. Men det roligaste var att få en riktig kick-off på det nya året och inspiration att verkligen få en bra start på tävlingssäsongen! Nu har jag en bättre uppfattning om hur jag ska förbereda mig mentalt inför en prestation, hur jag ska träna mig själv, vilka kvalregler som gäller, vart jag är i min egen fysik nu, alla olika krångliga regler och riktlinjer för hur man transporterar en häst långt/utomlands och mycket mer.
 
 
Den stora nyheten blev - och det gjorde mig så otroligt glad - att kvalreglerna till EM såg lite annorlunda ut och bara någon dag innan träffan lade FEI till ett sätt för ponnyryttare att kvala. Det finns en möjlighet att vi inte behöver åka utomlands och kvala och det skulle göra det så himla mycket lättare för oss! Men för att det ska vara så enkelt behöver några små ändringar göras på vissa tävlingar och det är bara att hoppas att det går. Men tills vi vet mer tänker jag vara lite hemlig med eventuella ändringar! ;)
 
Allt ser i alla fall ljust ut och jag är jättepeppad. Ser fram emot att dra igång bloggen på riktigt om någon månad!
 
För min del blev det tågresa till o från Hudiksvall
Såhär fint var det där uppe :) Betydligt mer snö än vad vi har i alla fall...
Min kära lilla kalender fick följa med, för tävlingsplaneringen :)
 
Kram!/Anna

Tävlingsplanering 2014

Jag tänkte att det ändå vore sjysst att dumpa ett litet inlägg här, eftersom att jag faktiskt har något fälttävlansrelaterat att skriva om ;)
 
När Annki var hos oss på Hagby för drygt en vecka sen kollade vi även på lite tävlingar. Jag var väldigt ledsen för jag hade nyss upptäckt hur struligt det blev med de nya kvalreglerna.
 
Men Annki, som hade hängt med i debatten bättre än jag, kunde snabbt reda ut för mig hur det låg till och dessutom hjälpa mig hitta bra tävlingar i djungeln! Det har ju varit mycket diskussioner om det nya kvalreglerna inom fälttävlan, men det bestämdes på ett möte att det mesta ska skjutas på till 2015.
 
Det innebär bland annat att jag är färdigkvalad till 2*. Till saken, i alla fall... Det här är plan A, som såklart är en sån plan som bara fungerar om vi är friska, i god form och gör bra tävlingar.
 
12/4 CNCP* i Tågarp     Endags nationell 1* Tågarp + första Mantorp avgör om vi fortsätter med plan A
20/4 CNCP* i Mantorp     Endags nationell 1*
5/4 CNCP** i Mantorp     Endags nationell 2* Debut i 2* fälttävlan!
17 eller 18/5 H100 i Botkyrka     Endags lokal H100 Motsvarar 1* för ponny höjdmässigt, men tekniskt lättare
29/5-1/6 CCI* i Kreuth, Tyskland     Tredagars internationell 1* för storhäst. Motsvarar kvalmässigt en lång internationell 2* ponny (CCIP**)
14/6 CNCP** i Tågarp     Endags nationell 2*
26/6-29/6 CCI* i Strzegom, Polen     Tredagars internationell 1* för storhäst.
30/7-1/8 EM i Millstreet, Irland     Självaste höjdpunkten på året, tävlingen vi arbetar mot under hela säsongen
 
15/8-17/8 p90, Lag-SM i Hofors     Tredagars elit p90 Just nu ser det ut som att vi kan få ihop ett lag. I och med att det inte är en jättetuff klass bedömer jag att oavsett om vi rider EM eller inte borde vi kunna åka på den här. Det är en kort resa och en tävlingsplats Fille är van vid.
6/9-8/9 CCNP*, SM i Ljuslingsbacken     Tredagars elit 1* Självklart vill jag rida SM under vår antagligen sista säsong. Men det beror helt på hur trötta vi är. Det är ju ingen jättelång resa till Ljuslingsbacken heller, men jag vill som sagt inte bränna ut Fille.
 
 
Jag behöver inte skriva ut hela plan B, men den handlar om i stort sett enbart nationella/svenska tävlingar. Då skulle jag ha möjlighet att rida svenska cupen och Nordiska Mästerskapen också, som faller bort om jag satsar mot EM. Och det är ju verkligen jättetråkigt att missa, men man får prioritera och då är EM plan A!
 
Kolla snygg-Fille!
 
Kram!/Anna

Dressyr är poppis!

Har snöat in lite på dressyr nu, dels för att det var så länge sen (maj) jag tävlade sist, dels för att min sadel äntligen är stoppad...
 
...och dels för att det gick så förbannat bra på dressyrtävlingen igår!
Eftersom att det var så länge sen sist ville vi värma upp med LA:1 & LA:P1, gärna tidigt på året för att stämma av formen. En halvdagstävling i Botkyrka blev det. Resultat? Dubbla vinster!
 
 
I LA:P1an var vinsten en hink med lite gott-och-blandat-priser.
 
I hinken rosa fleecebandage, Mamma Mia-dvd, hästschampo, ett rosa usb-minne och ett par hörlurar!
Från LA:1an ett täcke (ursäkta bilden) med texten "Vinnare Botkyrka RS". Fille klädde verkligen i färgerna;)
 
 
Jag är så glad och stolt! Och det finns mer att hämta ut, för vi hade lite missar i båda programmen... Fast jag var såklart nöjd med ritterna, trots missarna, för grundkänslan var väldigt bra och jag antar att det speglades i resultatet sen!
 
Kram!/Anna